Aardappelsalade met kip en mango.
Mexicaans
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gvastkokende aardappelen
300 gkipfilet
peper, zout, kerriepoeder
30 gboter
1 mango of 1 klein blikje mangopartjes
4 schijven ananas
Voor de dressing:
3 el yoghurt
3 el crème fraîche
1 el sinaasappelsap
peper en zout
1 el fijngesneden (bak)gember
1 el gembersiroop
3 tI kerriepoeder
1 tI honing
Voor de garnering:
bieslook
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze en snij ze in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met peper, zout en kerriepoeder. Bak alles in de hete boter goudbruin en gaar. Schil de mango en snijd in blokjes of in dunne parten, (Laat mango op siroop uitlekken en halveer de parten), Snijd de ananas in stukjes. Meng de aardappelen, kip, mango en ananas. Meng voor de dressing alle ingrediënten en schep deze door de salade. Laat de dressing een uurtje intrekken. Garneer met fijngeknipte bieslook. Lekker met witlof of andijviesla.