American kidney beans buffet.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 rijstbuideltje.
250 gpittig gekruid gehakt, (bijv. taco of shoarmagehakt)
2 el paneermeel
1 el boter of margarine
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
100 gontbijtspek, in reepjes
2 teentjes knoflook
1 tI chilipoeder.
2 blikken gepelde tomaten à 400 gr
1 el worchestershiresaus
1 el azijn
1 blik kidney bonen in chilisaus (400 gr)
½ el keukensiroop
zout en peper
25 gwortel, geraspt
1 blik maïs ( ± 340 gr), afgegoten
1 zakje sla-fix AMERICAN STYLE (Kühne)
2 slabladeren, in stukjes
6 augurkjes, in stukjes
1 el fijngeknipte peterselie
Bereiding:
Rijstbuideltje gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Van gehakt 12 Iangwerpige rolletjes vormen. Door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Gehakt in ± 10 min. gaar bakken. In braadpan olie verhitten. Ui en spek ca. 7 min. bakken. Knoflook erboven uitpersen.
Toevoegen:
Chilipoeder, tomaten met sap, worchestershiresaus, azijn, stroop en bonen met saus. Op smaak brengen met zout en peper. ± 5 min. zachtjes mee warmen.
In kommetje mengen:
Wortel, maïs en sla-fix.
Op 2 grote borden rangschikken:
rijst, sla, wortel, maïs, gehaktrolletjes, bonen en augurken. Bestrooi met peterselie.
De rest van de ingrediënten toevoegen en alles goed doorroeren, de frikadelletjes erbij doen
en het geheel goed doorwarmen.