67 Amsoi met varkens-poulet

Amsoi met varkens-poelet.

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kgamsoi

300 gvarkenspoelet

3 el plantaardige olie

1 ui.

1 teentje knoflook

1 tI zwarte peper

1 el Chinese sojasaus

¼ kopje water.

 

Voorbereiding:

Snij de amsoi bladeren eventueel los van de stengel. Was de bladeren goed en sla ze uit.

Snij de harde uiteinden van de bladstelen weg. Snij de groente in stukken van3 cm.

Snij de ui en de knoflook fijn.

 

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is.

Doe het vlees erbij en bak het aan alle kanten bruin (af en toe omscheppen). Strooi het zout en de peper over het vlees. Doe de sojasaus en water erbij en stoof het vlees gaar in20 mm. Voeg de amsoi toe, schep om en stoof alles nog5 mm. Serveren met rijst.

 

Amsoi.

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kgamsoi

2 el olie

½  ui

1 teentje knoflook

zout

ve-tsin

½  kippenbouillontablet

 

Bereiding:

Amsoi wassen en fijn snijden. Ui fijnsnijden en fruiten in hete olie. Knoflook uitpersen en mee fruiten. Bouillonblokje toevoegen. Amsoi toevoegen, goed omscheppen en in ca. 5 min. gaar laten worden.

 

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™