Auberginerolletjes

Auberginerolletjes ( 4 personen)

Ingrediënten:

2 aubergines

3 eetlepels olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

3 grote tomaten (zonder zaad en in blikjes gesneden)

150 gram Mozzarella ( kleine blokjes)

2 eetlepels verse basilicum ( gehakt)

Zout en peper ( vers gemalen)

Extra verse basilicumblaadjes

Voor de saus:

60 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

1 eetlepel balsamico-azijn

1 tomaat ( dobbelsteentjes)

2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd)

 

Werkwijze:

1                    Verwijder de steeltjes van de aubergines

2                    Snijd ze in de lengte in dunne plakken van 5 MM

3                    Bestrijk boven- en onderkant met olie

4                    Grill beide zijden tot ze zacht en bruin beginnen te worden

5                    Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius

6                    Meng in een kom de tomaten, mozzarella,basilicum en kruiden

7                    Schep een beetje van het mengsel op het uiteinde van elke plak aubergine

8                    Rol het plak op

9                    Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal

10                Bak het geheel gedurende 15-17 minuten ( 180 gr Celsius)

11                Doe een beetje olie in een steelpan

12                Fruit de tomaten

13                Voeg de resterende olie toe, de balsamico en de pijnboompitten

14                Verwarm deze op acht vuur

15                Maak het geheel op smaak met zout en peper

16                Schik de rolletjes op en schaal en schep de saus erover

17                Garneer de auberginerolletjes met verse basilicumblaadjes

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™