66 Avocado met knoflookdressing / Rijstballetjes met kaas

Aquacate – Avocado met knoflookdressing.

Argentijns

 

Ingrediënten voor 4 personen:

2 avocado’s

½ teentje knoflook

2 el (maïs) olie

1 el limoensap (of citroensap)

zout

versgemalen zwarte peper

5 takjes koriander (of peterselie)

1 kleine tomaat

 

Bereiding:

Avocado’s overlangs halveren en pitten verwijderen. Knoflook uitpersen. In holte van elke avocado ½ el olie en ¼ el limoensap en mespunt knoflook doen. Bestrooien met snufje zout en zwarte peper. Boven elke holte 1 blaadje koriander fijn knippen. Tomaat wassen in 4 partjes snijden. Avocadohelften garneren met toefje koriander en tomaat.

 

 

 

Arancini di riso e formaggio – Rijstballetjes met kaas.

Italiaans.

 

Ingrediënten voor ca. 40 stuks:

150 garboriorijst (Italiaanse of Turkse delicatessen winkel)

20 blaadjes basilicum

100 ghüttenkase

50 ggeraspte pecorino kaas

2 eieren, losgeklopt

3 el peterselie, fijngehakt

4 el bloem

6 el paneermeel

zout en versgemalen peper

frituurolie

 

Bereiding:

7 dlwater met zout koken. Rijst toevoegen en in ± 17 min. gaar koken. Op bord uitstrijken en laten afkoelen. Helft van basilicum fijn knippen. In kom mengen: rijst, hüttenkase, pecorino, helft van losgeklopt ei, peterselie en fijngeknipte basilicum, zout en peper. In koelkast laten opstijven.

Met natte handen balletjes (doorsnee3 cm) ervan vormen. Balletjes door bloem wentelen, door losgeklopt ei halen en door de paneermeel rollen. Frituurolie verhitten tot175°C. Rijstballetjes in ± 5 min. frituren. Laten uitlekken. Warm serveren op schaal met blaadjes basilicum.

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™