65 Bara / Baka bana ( 2 recepten)

Baka Bana.

Surinaamse lekkernij

 

Ingrediënten:

2 rijpe bakbananen

75 gzelfrijzend bakmeel

1 dlsodawater

1 el suiker

1 zakje vanillesuiker

zout

frituurolie

 

Bereiding:

Schil de bananen, halveer ze en snijd ze in de lengte in 3 plakken. Maak een dik beslag van de overige ingrediënten. Haal de plakken banaan door het beslag en bak ze in hete olie.

 

 

 

Bara.

Surinaams

 

Ingrediënten:

125 gurdi

250 gzelfrijzend bakmeel

1 tl gistpoeder

1 dlwater

zout

½ el jira

½ verse chilipeper

2 tenen knoflook

 

Bereiding:

Was de urdi heel goed (± 5 keer ) en laat ze weken. Daarna fijn malen. Zeef het bakmeel, meng de met lauw water aangemengde gistpoeder erdoor, evenals wat zout. Snijd of wrijf de knoflook en de chilipeper fijn en voeg dit mengsel samen met de jira aan het bakmeel toe. Maak een soepel deeg en laat dit 30 min rijzen. Vorm met vochtige handen platte ronde koekjes van het deeg van ongeveer7 cm. Druk een gat in het midden. Bak de bara’s in dampend hete olie.

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™