64 Baskische piperade / Bietentonijnsalade ( 2)

Baskische piperade.

Spaans.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 el olie

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 groene paprika

2 vleestomaten

zout, peper

1 theelepel gedroogde majoraan

1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm

4 takjes peterselie

4 eieren

 

Bereiding:

Verhit de olie en fruit de gesnipperde ui en de knoflook. Maak de paprika schoon, snijd deze in repen en voeg deze toe. Snijd de ontvelde tomaten in grove stukken. Voeg deze tomaten, zout, peper, majoraan, tijm en fijngeknipte peterselie toe en bak dit even mee. Klop intussen de eieren los en schenk het mengsel uit over de groenten. Blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Serveer met groene salade en een stuk stokbrood.

 

Biet- en tonijnsalade.

Spaans

 

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gbieten

400 ggekookte aardappelen

8 zwarte olijven

1 ui

1 blikje tonijn

2 tl mosterd

1,5 el rode wijnazijn

zout en peper

4 el olie

3 el fijn gehakte peterselie

1 el dille

2 hard gekookte eieren

Bereiding:

Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Snijd de aardappelen ook in blokjes van hetzelfde formaat

als de bieten. Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes. Snipper de ui. Doe de tonijn in een vergiet

(om olie en ander vocht te laten uitlekken). Meng alle voorgenoemde ingrediënten voor de saus en

roer ze door de salade. Garneer het geheel met partjes gekookt ei en serveer er stokbrood met boter bij.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™