63 Bonaire Gumbo

Bonaire gumbo.

Antilliaanse keuken.

 

Ingrediënten voor 4-6 personen:

3 plakjes ontbijtspek in blokjes

1 el olijfolie

1 groene paprika, klein gesneden

2 stangen bleekselderie, ontdraden, in plakken

1 middelgrote ui, in plakken

1 teen knoflook, geplet met het blad van een hakmes

3 kippenbouten (elk van drumstick met dij)

1 blik (450 g) Italiaanse pruimtomaten

½ tl zout

1 verbrokkeld laurierblad

1 mespuntje komijnzaad

1 plukje gedroogde verkruimelde saffraandraadjes

1 rood pepertje, klein gesneden en pitjes verwijderd

1½ kop schone verse gesneden orka’s

½ kop kippenbouillon

350 gzeebaarsfilets in stukken

250 gsteurgarnalen gepeld

150 gbrokjes krabvlees zonder baleinen

 

Bereiding.

Fruit de blokjes spek in een stoofpot tot ze krokant zijn. Doe ze met een schuimspaan over op keukenpapier om uit te lekken. Voeg de olijfolie toe aan het spekvet in de stoofpot en fruit hierin,

af en toe roerend, de groene paprika, bleekselderie, ui en knoflook tot ze zacht zijn geworden. Voeg de, bij het gewricht gehalveerde, kippenbouten toe, schep alles om. Sluit de pot en smoor, af en toe omscheppend, een ca. 25 min. Haal de tomaten uit het blik en snij ze klein. Hou het nat apart.

Voeg het zout, verbrokkeld laurierbad, komijnzaad, de saffraan en het gesneden rode pepertje toe aan de inhoud van de pot en stoof alles, al roerend, 2 minuten. Doe de gesneden tomaten en hun nat erbij,

met de plakjes orka en de bouillon. Breng het aan de kook, sluit de pot en sudder 20 minuten of tot de orka’s gaar zijn. Voeg de stukken zeebaarsfilet toe, sluit de pot en sudder 4 minuten. Doe de garnalen erbij en sudder 1 minuut in de gesloten pot. Voeg het krabvlees toe en Iaat het nog een paar minuten gaan. Dien de Gumbo op in warme kommen.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™