62 Bourgondische vleesballen

Bourgondische vleesballen.

Frans.

 

Ingrediënten:

De gehaktballen:

500 grundergehakt

1 sneetje brood, verkruimeld

2 el geraspte ui

1 ei

zout en peper

 

De rest:

2 el boter

50 à75 gblokjes mager ontbijtspek

400 gsjalotten

250 gwortelen

400 gchampignons

1 theelepel tijm

1 el boter

2 el bloem

2 dlrode wijn

2 dlwater

 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen samen, en vorm hiervan balletjes. Verhit de boter in een braadpan of een grote koekenpan. Laat de spekblokjes hierin uitbakken. Haal ze dan uit de pan en bak, in het overige vet, de vleeshallen aan alle kanten bruin. Haal deze dan met een schuimspaan uit de pan. Maak de uien schoon en laat ze 3 min. in de pan bakken. Maak intussen de wortelen schoon en snijd ze in stukken. Maak de champignons ook schoon. Bak de wortelen en de champignons samen met de uien nog 2 minuten. Voeg een eetlepel boter toe. Als de boter is gesmolten, roer de bloem en de tijm erdoor. Meng dan de wijn en het water erdoor en laat het geheel aan de kook komen. Temper het vuur en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballen terug en kook het geheel nog 5 minuten, of tot de gehaktballen gaar zijn. Serveer het gerecht met aardappelenpuree of rijst.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™