Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
61 Broodje veldsla,roomkaas en sinaasappel / Cajun poon met spinaziesalade (2) | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

61 Broodje veldsla,roomkaas en sinaasappel / Cajun poon met spinaziesalade (2)

Broodjes met veldsla, roomkaas en sinaasappel.

 

Ingrediënten:

4 tijgerbolletjes

200 gverse roomkaas (bijv. Mon Chou)

100 gveldsla

4 sinaasappels, dik geschild en in plakken

1 rode ui, in ringen

2 el sladressing, naar keuze

 

Bereiding:

Besmeer de broodjes dik met de verse roomkaas. Leg de broodjes open elk op een bordje en verdeel de veldsla, sinaasappelplakken en de ringen ui erover. Strooi er wat peper over. Druppel de sladressing erover en serveer direct.

 

 

 

 

Cajun poon met spinaziesalade.

Amerikaans.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

2 à 3 el Cajun kruidenmix

3 el olie

400 gpoon, schoongemaakt

150 gspinazie

½ tl azijn

½ zakje mix voor dressing, tuinkruiden

1 kleine ui, gesnipperd

2 bolletjes gember, fijngehakt

 

Bereiding:

Cajun kruidenmix met 2 el olie mengen. Hiermee vis inwrijven. ± 20 min. laten intrekken.

Intussen spinazie wassen en stelen verwijderen.

In kom mengen:

1 el olie, azijn, mix voor dressing en 1 el water.

Erdoor scheppen:

Spinazie, ui en gember. Grill voorverwarmen op maximum. Vlak onder grill vis in ± 7 min. grillen.

Halverwege keren. Over 2 borden spinazie salade verdelen. Vis ernaast leggen.

 

 

 

 

 

Improve Your Life, Go The myEASY Way™