Broodjes met veldsla, roomkaas en sinaasappel.
Ingrediënten:
4 tijgerbolletjes
200 gverse roomkaas (bijv. Mon Chou)
100 gveldsla
4 sinaasappels, dik geschild en in plakken
1 rode ui, in ringen
2 el sladressing, naar keuze
Bereiding:
Besmeer de broodjes dik met de verse roomkaas. Leg de broodjes open elk op een bordje en verdeel de veldsla, sinaasappelplakken en de ringen ui erover. Strooi er wat peper over. Druppel de sladressing erover en serveer direct.
Cajun poon met spinaziesalade.
Amerikaans.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 à 3 el Cajun kruidenmix
3 el olie
400 gpoon, schoongemaakt
150 gspinazie
½ tl azijn
½ zakje mix voor dressing, tuinkruiden
1 kleine ui, gesnipperd
2 bolletjes gember, fijngehakt
Bereiding:
Cajun kruidenmix met 2 el olie mengen. Hiermee vis inwrijven. ± 20 min. laten intrekken.
Intussen spinazie wassen en stelen verwijderen.
In kom mengen:
1 el olie, azijn, mix voor dressing en 1 el water.
Erdoor scheppen:
Spinazie, ui en gember. Grill voorverwarmen op maximum. Vlak onder grill vis in ± 7 min. grillen.
Halverwege keren. Over 2 borden spinazie salade verdelen. Vis ernaast leggen.