59 Champignon Wahe

Champignon Wähe.

Frans.

 

Ingrediënten voor 4-6 personen:

Springvorm met een middellijn van26 cm.

ruim1 dlmelk.

20 gr verse gist of 10 gr korrelgist.

250 gbloem.

50 gzachte boter.

snufje zout.

600 gchampignons.

200 ggekookte ham.

wit van een prei.

30 gboter.

zout, peper.

boter en bloem voor het invetten en bestuiven.

3 eieren.

1½ dl koffieroom.

2 el fijngeknipte bieslook.

 

Bereiding:

Los de gist op in lauwwarme melk. Kneed een stevige deeg van de bloem, boter en gistmengsel. Laat het deeg 45 min. afgedekt rijzen op een tochtvrije plaats. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in reepjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Fruit de prei in de hete boter en voeg de champignons toe Bestrooi het geheel met zout en peper. Laat het

vocht indampen, terwijl u regelmatig roert. Voeg de ham toe en laat het mengsel afkoelen. Kneed het

gistdeeg nog eens door en voeg een snufje zout toe. Beboter en bebloem de springvorm. Rol het deeg uit en bekleed hier de vorm mee. Zorg voor een opstaan de rand van2 cm. Verdeel het champignonmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de koffieroom, iets zout en peper. Giet dit mengsel over de champignons. Bak de wähe in het midden van een voorverwarmde oven van200°Cof gasovenstand 4 gedurende 40-50 minuten. Serveer de wähe warm, gegarneerd met bieslook en frisse salade.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™