58 Chawan mushi

Chawan mushi.

Japans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

4 shiitake hoedjes, gedroogde eerst weken, in reepjes

75 gbamboescheuten, in reepjes

1 worteltje, in reepjes

3 dlgroentebouillon

1 el sojasaus

1 el sake

2 tl suiker

3 eieren

1 lente-ui, in ringetje

zout

 

Bereiding:

In een pan shiitake, bamboe,2,5 dlvan de bouillon, sojasaus, sake en 1 tl suiker aan de kook

brengen en het vocht tot de helft laten inkoken. Shiitake en bamboe eruit scheppen en laten uitlekken en over 2 soepkommetjes verdelen. Eieren loskloppen met de rest van de bouillon, rest van de suiker en een snufje zout. Het eimengsel over het shiitake-bamboe-mengsel verdelen en er

een paar reepjes wortel erop leggen. De soepkommetjes in een stoommandje zetten en boven

een pan kokend water hangen. Met de deksel op de pan 15-20 minuten stomen tot het eimengsel is gestold. Garneren met ringetjes lente-ui en reepjes wortel.

Lekker met witte rijst en een Japanse komkommersalade met een dressing van mirin en sojasaus

en bestrooit met geroosterd sesamzaad.

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™