Welke materialen hebben we nodig?
Welke grondstoffen hebben we nodig? Van links naar boven en van boven naar rechts Mais Champignons Reepjes paprika Olijfolie Bruine bonen Tomatenpuree Blokjes ananas Gesnipperde ui Tomaat Rundergehakt. Kruiden en smaakmakers van links naar rechts Suiker Chilipoeder Thijm en oregano Zout en Peper Komijn Knoflook en verse Peterselie.
Stap 1 Steek met een aansteker het gasfornuis aan
Stap 2 Doe 2 eetlepels olijfolie in de sauteuse
Stap 3 Fruit de gesnipperde uitjes
Stap 4 Voeg de gesneden champignon toe (licht aanbakken)
Stap 5 Gehakt toevoegen en rulbakken
Stap 6 Voeg de mais en de brunoise gesneden paprika toe
Stap 7 Tomatenpuree toevoegen en het geheel goed doorroeren.
Stap 8 Voeg de ananas en de julienne gesneden tomaat toe
Stap 9 Voeg de schoongespoelde bruine bonen toe (Bij het verwarmen voorzichtig omscheppen)
Stap 10 Voeg voor de smaak Suiker,Knoflook,Chilipoeder,Oregano+Thijm en Komijn toe (een afgestreken theelepel van elk)
Stap 11 Schep het geheel over in een dekschaal
Stap 12 De schotel afgarneren met Maïs Ananas Paprika Tomaat Schijfjes champignon en Peterselie
Tip 1 Serveer bij de Chili con carne: rijst *of gekookte aardappelen*
Tip 2 Serveer bij de Chili con carne: een gemengde salade* of zoetzure groenten*.
Tip 3 Wil je de foto vergroten? Klik dan op de foto. Terug in de pagina? Klik op de blauwe pijl links boven op de pagina!
*De recepten van alle tips vind je in het onderwerpen overzicht van de leerlijn Picto koken . Alle voorbereidingstechnieken die nodig zijn om het gerecht Chili con carne te bereiden vind je in de leerlijn Picto koken.