56 Churrasco con chimichurri, chocloy en salada

Churrasco con chimichurri, choclo y en salada.

Gegrilleerd vlees met peterseliesaus, maïs en salade

Argentijns

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 sjalotje

1½ dl olijfolie

2 el kruidenazijn of wijnazijn

zout

versgemalen zwarte peper

1 tl oregano

tabasco

1 teentje knoflook

6 takjes peterselie

4 T-bone steaks, of 4 biefstukken, entrecotes of ribeyes van ca.1,5 cmdikte.

4 maïskolven

1 tl suiker

frituurolie of vet

750 gaardappelpartjes, vacuüm pak

100 ggemengde sla

50 ggesneden rode of witte kool

2 el maïs, uit blik

4 el sladressing, fles

 

Voorbereiding :

Sjalotje fijn snipperen. In kommetje doen: sjalotje, ½ dl olie, azijn, ¼  tl zout, ½ tl peper, oregano en enkele druppels tabasco. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Erdoor roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. (kan niet langer dan 3 uur van tevoren”. Vlees bestrooien met peper. In1 dlolie vlees wentelen. Tot gebruik erin laten liggen. Van maïskolven bladeren verwijderen en wassen.

 

Bereiding :

In ruim water met suiker maïskolven in ca. 25 min. gaar koken. Intussen frituurolie / vet verhitten tot175C. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Vlees een beetje droogdeppen. Vlees op rooster leggen. Met lekbak eronder rooster vlak onder grill schuiven. Vlees in ca.10 min. rosé grilleren. Halverwege keren. Intussen aardappelpartjes in ca. 8 min. Goudbruin frituren. Over 4 schaaltjes gemengde sla, rode kool en maïskolven verdelen. Besprenkelen met sladressing. Op 4 borden vlees leggen, maïskolf en aardappelpartjes leggen. Salade apart erbij geven.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™