55 Curaçaose zeebrasem.

Curaçaose zeebrasem.

Antilliaanse keuken

 

Ingrediënten:

5 tomaten, geschild, ontpit, grof gehakt

3 el olijfolie

1 grote ui, klein gesneden.

1 el geraspte sinaasappelschil

3 tenen knoflook, geplet met het blad van een hakmes

1 tl paprikapoeder

½ tl gehakte verse salie

¼ tl kurkumapoeder

1 mespunt gehakte gedroogde rode chilipeper

1 snuif gemalen foelie

2/3 kop ontpitte, klein gehakte groene olijven

½ kop grof gehakte groene lente-ui

½ kop grof gehakte rode paprika

3 el uitgelekte kappertjes

1 gewone zeebrasem van 1½ kg ontschubd, schoongemaakt, kop en staart intact gelaten

zout en peper

3 koppen blokjes gekookte, geschilde aardappels

2 el olijfolie

 

Bereiding:

Sauteer de gehakte tomaten 5 minuten, af en toe omscheppen, in een ruime hapjespan in de 3 lepels heet gemaakte olijfolie. Voeg de gesneden ui toe met de geraspte sinaasappelschil, het geplette knoflook, paprikapoeder, de salie, kurkuma, Spaanse peper, gemalen foelie en wat zout en fruit het, al roerend, 5 minuten op matig hoog vuur. Hou deze saus bij de hand. Meng de gehakte groene olijven in een kom met de lente-ui, gehakte paprika en de kappertjes. Spoel de panklare zeebrasem goed schoon onder de koude kraan. Dep de zeebrasem droog met keukenpapier en bestrooi hem met

zout en peper en bak hem gaar in de hete olie. Haal hem uit de pan en laat de olie er uitdruipen. Leg hem op een verwarmde schaal. Bak in de resterende olie de aardappelblokjes mooi bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze bij de vis op de schaal. Dien het geheel op met de warme saus.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™