Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
De bedrijfskleding van een kok | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

De bedrijfskleding van een kok

De bedrijfskleding van een kok

 

De bedrijfskleding van een kok is meestal wit van kleur. Op witte kleding zie je snel of er vieze vlekken op zitten.Koks bereiden eten voor andere mensen en daarom  is het belangrijk om schone kleding te dragen in de keuken.Dit noemen we met een moeilijk woord “bedrijfshygiëne”.Op de onderstaande plaatjes zie je welke kledingstukken een kok draagt tijdens zijn werk.

1 Een muts zorgt ervoor dat er tijdens het koken geen haren kunnen vallen in het eten.

2 De halsdoek neemt het zweet op tijdens het warme werk.

3 De koksbuis beschermt je lichaam tijdens het werk.

4 Het schort zorgt ervoor dat je broek beschermd wordt tegen”spatten”

5 De koksdoek beschermt je handen wanneer je hete pannen moet verplaatsen

6 De koksbroek beschermt net als een koksbuis je lichaam tijdens je werk

7 Koks dragen altijd stevige schoenen omdat ze tijdens hun werk veel moeten staan

Improve Your Life, Go The myEASY Way™