Duivelse kalkoenbouten van Antigua & Montserrat.
Antilliaanse keuken.
Ingrediënten voor 8 personen:
8 kalkoenbouten (elk van drumstick met dij)
zout en peper
cayennepeper
2 el mosterdpoeder
2 el Worchestershire saus
Voor de barbecue saus:
2½ kop gezeefd sinaasappelsap
6 el gezeefd limoensap
120 ggesmolten boter
6 el gehakt vers lavasblad
2 el mosterdpoeder
4 tenen knoflook uit de knijper
6 el sojasaus
6 el vloeibare honing
zout naar smaak
Bereiding:
Kerf de kalkoenbouten in de dikke delen op 4 plaatsen in met diepe gelijkmatige sneden. Kruid ze met zout, peper en cayennepeper. Meng de mosterdpoeder met de Worchester en smeer de bouten hiermee in. Leg ze in een schaal, dek die af, en plaats haar een nacht (12 uur) in de koelkast. Rooster ze daarna op een gloeiende contactgrill of op het rooster van een barbecue, krokant van buiten, ze geregeld insmeren met de goed gemengde ingrediënten van de barbecuesaus. Zout ze vlak voor het opdoen. Geef er groentekebabs en saffraanrijst erbij.