53 Empanada’s con carne – Empanada’s met gehaktvulling.

Empanada’s con carne – Empanada’s met gehaktvulling.

Mexico.

 

Ingrediënten:

voor de deeg:

200 gr boter of margarine

550 gr bloem + bloem voor uitrollen

zout

1 el eiwit, losgeklopt

frituurolie/-vet

extra nodig:

deegpers (groot model)

voor de vulling:

2 el olijfolie

1 grote ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook

1 grote groene paprika, in stukken

1 Spaanse peper, fijngesneden

250 gr rundergehakt

50 gr rozijnen, gewassen

2 hardgekookte eieren, in grove stukken

70 gr olijven met piment, in stukjes

4 gepelde tomaten (blik), in stukjes

2 el tomatenpuree.

1 el Mexicaanse strooikruiden

 

Bereiding van de deeg:

Boter smelten. Boven kom bloem en 2 tl zout zeven. In midden kuiltje maken. Gesmolten boter erin schenken. Scheutje voor scheutje ±1 dllauw water toevoegen. tot soepel deeg kneden.

(Eventueel nog wat water toevoegen als deeg te droog is.) Deeg in plasticfolie verpakken. ± 30

min. laten rusten.

Bereiding van de vulling:

In een koekenpan olie verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen.

Toevoegen:

Paprika, Spaanse peper, gehakt en rozijnen.(gehakt in ± 7 min. rul bakken), ei, olijven, tomaat,

tomatenpuree en strooikruiden. Goed door elkaar scheppen.

 

Bereiding van de empanada’s:

Deeg nogmaals doorkneden en in 12 gelijke stukken verdelen. Hiervan 12 balletjes (3 cmdik) vormen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Balletjes tot dunne cirkels uitrollen, ter grootte van deegpers. Deeg lapje op deegpers leggen. Twee volle eetlepels vulling in het midden

van cirkel in uitsparing van deegpers doen. Randen met eiwit bestrijken. Pers dichtklappen en

stevig aandrukken. Empanada voorzichtig uit pers halen. Op zelfde wijze nog 11 empanada’s

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™