52 Empanada’s con pescado y cilantro

Empanada’s con pescado y cilantro

(Zuidamerikaanse visvulling).

 

Ingrediënten:

voor de deeg:

200 gboter of margarine

550 gbloem + bloem voor uitrollen

zout

1 el eiwit, losgeklopt

frituurolie/-vet

extra nodig:

deegpers (groot model)

voor de vulling:

2 el olijfolie

200 gr kabeljauwfilet, in stukjes

6 gepelde tomaten ( blik ), in stukjes

60 golijven met ansjovis, in drieën gesneden

100 gdiepvries doperwten

1 el kappertjes

4 el Mexicaanse pepersaus

2 tl paprikapoeder (mild of scherp)

2 tl oregano

200 ggepelde garnalen

4 takjes kervel

 

Bereiding van de deeg:

Boter smelten. Boven kom bloem en 2 tl zout zeven. In midden kuiltje maken. Gesmolten boter erin schenken. Scheutje voor scheutje ±1 dllauw water toevoegen. tot soepel deeg kneden. ( Eventueel nog wat water toevoegen als deeg te droog is. ) Deeg in plasticfolie verpakken. ± 30 min. laten rusten.

 

Bereiding van de vulling:

In koekenpan olie verhitten. Vis in ± 5 min. gaar bakken. Vis goed fijnprakken.

Toevoegen:

tomaat, olijven, doperwten, kappertjes, pepersaus, paprikapoeder en oregano. ± 3 min. mee warmen. Garnalen

toevoegen. Kervel erboven fijn knippen. Goed door elkaar scheppen.

 

Bereiding van de empanada’s:

Deeg nogmaals doorkneden en in 12 gelijke stukken verdelen. Hiervan 12 balletjes (3 cmdik) vormen.

Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Balletjes tot dunne cirkels uitrollen, ter grootte van deegpers. Deeg lapje op deegpers leggen. Twee volle eetlepels vulling in het midden van cirkel in uitsparing van deegpers doen. Randen met eiwit bestrijken. Pers dichtklappen en stevig aandrukken. Empanada voorzichtig uit pers halen. Op zelfde wijze nog 11 empanada’s maken. Frituurolie/-vet verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Empanada’s in ± 3 min. goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™