50 Empanada’s con verdura mexicana y chorizo.

Empanada’s con verdura mexicana y chorizo.

(Empanada’s met Mexicaanse groente-chorizovulling)

Mexicaans.

 

Ingrediënten:

voor de deeg:

200 gboter of margarine

550 gbloem + bloem voor uitrollen

zout

1 el eiwit, losgeklopt

frituurolie/-vet

extra nodig:

deegpers (groot model)

 

voor de vulling:

1 aardappel (± 150 gr), in blokjes

2 el olijfolie

1 grote rode ui, fijngesneden

1 teentje knoflook

1 gele paprika, in blokjes

150 gchorizo, in blokjes

300 gdiepvries Mexicaanse groentemix

6 el chilisaus

2 tl oregano

 

Bereiding van de deeg:

Boter smelten. Boven kom bloem en 2 tl zout zeven. In midden kuiltje maken. Gesmolten boter erin schenken. Scheutje voor scheutje ±1 dllauw water toevoegen. tot soepel deeg kneden. (Eventueel nog wat water toevoegen als deeg te droog is.) Deeg in plasticfolie verpakken. ± 30 min. laten rusten.

 

Bereiding van de vulling:

In weinig water blokjes aardappelen in ± 10 min. gaar koken. Afgieten. In koekenpan olie verhitten.

Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen.

Dan toevoegen:

paprika, chorizo en groentemix. ± 7 min. en alles zachtjes laten bakken. Blokjes aardappel, chilisaus en oregano. Goed door elkaar scheppen.

Bereiding van de empanada’s:

Deeg nogmaals doorkneden en in 12 gelijke stukken verdelen. Hiervan 12 balletjes (3 cmdik) vormen.

Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Balletjes tot dunne cirkels uitrollen, ter grootte van deegpers. Deeg lapje op deegpers leggen. Twee volle eetlepels vulling in het midden van cirkel in uitsparing van deegpers doen. Randen met eiwit bestrijken. Pers dichtklappen en stevig aandrukken. Empanada voorzichtig uit pers halen. Op zelfde wijze nog 11 empanada’s maken. Frituurolie/-vet verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Empanada’s in ± 3 min. goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™