48 Falafel. Kikkererwtenballetjes met saus en salade.

Falafel.  Kikkererwtenballetjes met saus en salade.

Israël.

 

Ingrediënten:

400 ggedroogde kikkererwten

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

1 el korianderblad, fijngehakt

2 el zelfrijzend bakmeel

1 ei

peper en zout

5 el broodkruim

2 el olie

1 lente-ui

 

Bereiding:

Week de kikkererwten een nacht in koud water en “knijp” dan de velletjes eraf. Pureer de kikkererwten, ui, knoflook, korianderblad, zelfrijzend bakmeel, ei, peper en zout. Zoveel broodkruim toevoegen totdat er een stevige massa ontstaat om er afgeplatte balletjes van te kunnen maken. In een pan de olie verhitten en de kikkererwtenballetjes er in aan beide zijden lichtbruin bakken. Lente-ui in ringentjes snijden en strooi ze over de kikkererwtenballetjes.

 

De saus:

Meng yoghurt, mayonaise met fijngehakte munt, knoflook, zout, cayennepeper, wat gemalen

komijn en gemalen koriander.

 

Salade:

Maak een salade van rode ui, tomaat, komkommer, groene paprika en zwarte olijven met een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™