47 Frisse kwarkpannenkoeken / Garbure – Franse koolsoep. ( 2 recepten)

Frisse kwarkpannenkoeken.

Frans.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

225 gmagere kwark.

3 el (magere) melk.

2 eieren.

5 el fijngeknipte bieslook en peterselie.

135 ggriesmeel.

30 gbloem.

zout en peper.

paprikapoeder.

paar druppels Tabasco.

150 gmagere gekookte ham.

boter of margarine voor het bakken.

 

Bereiding:

Maak een (niet te dun) beslag van kwark met de melk, eieren, tuinkruiden, griesmeel, bloem, zout,

peper, paprikapoeder en Tabasco. Snijd de ham in blokjes en meng deze door het beslag. Verhit de

boter in een koekenpan en schep een portie van het kwarkmengsel in de pan. Druk dit plat en bak de

pannenkoek langzaam aan beide kanten gaar en bruin. Serveer de pannenkoeken warm.

 

Garbure – Franse koolsoep.

 

Ingrediënten:

300 gaardappelen, geschild in vieren.

400 gkool, groene of witte kool, in reepjes.

1 ui met 2 kruidnagels erin.

5 bospeentjes, in dikke plakjes.

2 teentjes knoflook, gepeld.

300 grookspek (aan 1 stuk).

4 peperkorrels.

3 takjes peterselie samengebonden, met 1 laurierblad.

½ tl majoraan.

½ tl tijm.

 

Bereiding:

Breng1,75 lwater aan de kook. Voeg alle ingrediënten toe, behalve bonen, zout en peper. Laat de soep zachtjes ± 1½ uur koken. Neem het spek uit de pan en snijd het in blokjes. Verwijder de peterselie, laurierblad en de ui. Voeg het spek, zout en peper toe. Serveer met stokbrood en boter.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™