Frittata van spinazie,olijven en feta

Frittata van spinazie,olijven en feta  (4-6 personen)

Ingrediënten:

10 eieren

1 eetlepel verse oregano ( gehakt)

Zwarte peper ( vers gemalen)

65 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

200 gram aardappelen ( dobbelsteentjes klein)

1 ui ( gesnipperd)

1 teentje knoflook ( geperst)

150 gram spinazie

60 gram Kalamata-olijven, ( zonder pit en gehalveerd)

80 gram feta ( verkruimeld)

60 gram zongedroogde tomaten in olie

3 grote rode paprika’s

Werkwijze:

1                    Meng de eieren en de oregano in een kom

2                    Kruid ze met zwarte peper

3                    Schenk een beetje olie in de pan

4                    Verhit de olie en fruit de aardappelen,uien en knoflook (4 min)

5                    Voeg de spinazie toe en roerbak deze

6                    Haal de pan van het vuur

7                    Voeg de olijven,feta en de zon gedroogde tomaten toe

8                    Zet de pan terug op het vuur en giet het eimengsel erin

9                    Bak het geheel op zacht vuur gedurende 10-15 minuten

10                Maak na het bakken met een mes de zijkanten los van de pan

11                Controleer met en prikker of de frittata in het midden gaar is*

12                Plaats als de frittata  gaar is onder de grill

13                Gratineer onder de grill, gedurende de 5 minuten,de frittata

14                Maak onder tussen de saus door de paprika’s te halveren.

15                Rooster de paprika op de grill tot dat ze zwart zijn

16                Verwijder het vel van de paprika’s

17                Doe de stukken paprika’s in de keukenmachine en pureer ze

18                Serveer de frittata in punten met een saus van geroosterde paprika

*Als er niets aan de prikker blijft plakken is de frittata van binnen gaar

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™