Frittata van spinazie,olijven en feta (4-6 personen)
Ingrediënten:
10 eieren
1 eetlepel verse oregano ( gehakt)
Zwarte peper ( vers gemalen)
65 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)
200 gram aardappelen ( dobbelsteentjes klein)
1 ui ( gesnipperd)
1 teentje knoflook ( geperst)
150 gram spinazie
60 gram Kalamata-olijven, ( zonder pit en gehalveerd)
80 gram feta ( verkruimeld)
60 gram zongedroogde tomaten in olie
3 grote rode paprika’s
Werkwijze:
1 Meng de eieren en de oregano in een kom
2 Kruid ze met zwarte peper
3 Schenk een beetje olie in de pan
4 Verhit de olie en fruit de aardappelen,uien en knoflook (4 min)
5 Voeg de spinazie toe en roerbak deze
6 Haal de pan van het vuur
7 Voeg de olijven,feta en de zon gedroogde tomaten toe
8 Zet de pan terug op het vuur en giet het eimengsel erin
9 Bak het geheel op zacht vuur gedurende 10-15 minuten
10 Maak na het bakken met een mes de zijkanten los van de pan
11 Controleer met en prikker of de frittata in het midden gaar is*
12 Plaats als de frittata gaar is onder de grill
13 Gratineer onder de grill, gedurende de 5 minuten,de frittata
14 Maak onder tussen de saus door de paprika’s te halveren.
15 Rooster de paprika op de grill tot dat ze zwart zijn
16 Verwijder het vel van de paprika’s
17 Doe de stukken paprika’s in de keukenmachine en pureer ze
18 Serveer de frittata in punten met een saus van geroosterde paprika
*Als er niets aan de prikker blijft plakken is de frittata van binnen gaar