46 Gazpacho – Koude Spaanse groentesoep.

Gazpacho – Koude Spaanse groentesoep.

 

Ingrediënten:

7 tomaten, ontveld en ontpit

1 ui, in vieren

2 teentjes knoflook

2 rode paprika’s

1 komkommer, geschild

3 dlafgekoelde groentebouillon van tablet

3 el olijf olie

4 el rode wijnazijn

1 zakje croutons

2 hardgekookte eieren, in blokjes

2 lente-uitjes, in ringetjes

 

Bereiding:

Pureer 6 tomaten, ui, knoflook, 1½  paprika en ¾ komkommer in een foodprocessor. Zeef de puree boven een soepterrine en roer de bouillon, olijfolie en azijn erdoor. Maak de soep op smaak met zout en peper en laat hem koud worden in de koelkast. Snijd voor de garnering de overgebleven groenten in blokjes. Schep de groenten, croûtons en eieren in aparte schaaltjes en serveer ze bij de soep.

 

Gegrilde oesterzwammen met knoflookboter.

Frans.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 bakje van200 goesterzwammen

100 gr roomboter

2 teentjes knoflook, gepeld

3 el fijngeknipte peterselie

4 kleine ovenschaaltjes

warme toast

 

Bereiding:

Borstel de oesterzwammen schoon. Verdeel de oesterzwammen over 4 ovenschaaltjes. Verwarm de grill voor. Roer in een kommetje de roomboter zacht. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven de roomboter. Roer de peterselie erdoor met zout en peper. Verdeel klontjes kruidenboter over de oesterzwammen. grill de oesterzwammen ± 8 min. tot ze lichtbruin en gaar zijn. Serveer met warme toast.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™