Gemarieerde Lamskebabs met salade ( 6 personen)
Ingrediënten:
60 Ml citroensap
80 ml olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)
1 teentje knoflook ( ragfijn gesneden)
1 theelepel citroentijm ( gehakt)
Peper en zout
350 gram mager lamsvlees ( blokjes0
4 kleine pitabroden
Voor de salade:
1 kleine ( libanese) komkommer ( blokjes)
2 pruim tomaten ( partjes)
1 rode ui ( dunne ringen0
60 gram feta-kaas ( verkruimeld)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
Peper en zout
Voor de yoghurtsaus:
200 gram Griekse yoghurt ( dikste variant)
1 teentje knoflook ( uitgeperst)
100 gram komkommer ( geraspt)
1 theelepel munt ( gehakt)
Peper en zout
Werkwijze:
1 Meng de citroensap,olijfolie,knoflook,citroentijm en peper en zout in een kom door elkaar en laat het lamsvlees hierin minstens 1-2 uur in marineren ( bij voorkeur 1 dag)
2 Doe alle ingrediënten door de salade bij elkaar in een kom en houd deze apart. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een andere kom en houd ook deze apart
3 Rooster de stukjes gemarineerde lamsvlees een paar minuten aan elke kant tot het vlees gaar is ( houd het vlees een beetje rosé )
4 Vul elk pitabrood met lamsvlees,salade en yoghurtsaus,serveer het gerecht warm