Gemarineerde Lamskebabs met salade

Gemarieerde Lamskebabs met salade ( 6 personen)

 

Ingrediënten:

 60 Ml citroensap

80 ml olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

1 teentje knoflook ( ragfijn gesneden)

1 theelepel citroentijm ( gehakt)

Peper en zout

350 gram mager lamsvlees ( blokjes0

4 kleine pitabroden

 

Voor de salade:

1 kleine ( libanese) komkommer ( blokjes)

2 pruim tomaten ( partjes)

1 rode ui ( dunne ringen0

60 gram feta-kaas ( verkruimeld)

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

Peper en zout

 

Voor de yoghurtsaus:

200 gram Griekse yoghurt ( dikste variant)

1 teentje knoflook ( uitgeperst)

100 gram komkommer ( geraspt)

1 theelepel munt ( gehakt)

Peper en zout

 

Werkwijze:

 

1 Meng de citroensap,olijfolie,knoflook,citroentijm en peper en zout in een kom door elkaar en laat het lamsvlees hierin minstens 1-2 uur in marineren ( bij voorkeur 1 dag)

2 Doe alle ingrediënten door de salade bij elkaar in een kom en houd deze apart. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een andere kom en houd ook deze apart

3 Rooster de stukjes gemarineerde lamsvlees een paar minuten aan elke kant tot het vlees gaar is ( houd het vlees een beetje rosé )

4 Vul elk pitabrood met lamsvlees,salade en yoghurtsaus,serveer het gerecht warm

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™