45 Gestoofde kousenband met zoutvlees

Gestoofde kousenband met zoutvlees.

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gkousenband

150 gzoutvlees

2½ el margarine of plantaardige olie

1 ui

1 Madam Jeannette

1 tI zwarte peper.

evt.½ kopje water voor het zoutvlees

evt.¼ kopje water voor de kousenband

 

Voorbereiding:

Verwijder vetranden van het zoutvlees en snij het vlees in kleine stukjes (1 cm).

Week het zoutvlees 1 uur in ruim water of kook het 5 keer op in ververst water om het te

ontzouten. Giet het week- of kookwater af. Was de kousenband, verwijder de uiteinden en snij de

bonen in rechte (2 cm) of schuine stukken (4 cm). Snij de ui fijn en spoel de peper af.

 

Bereiding:

Als het zoutvlees geweekt heeft: nog 15 mm. koken in ½ kopje water en het water afgieten.

Verhit de margarine of olie in de braadpan op matig hoog vuur. Voeg de ui en het zoutvlees toe en fruit tot de ui glazig is. Draai het vuur hoog en doe de kousenband erbij.

Roerbak 2-3 ml strooi de zwarte peper over het gerecht en draai het vuur laag.

Leg de peper op het gerecht (niet stuk laten gaan), doe de deksel op de pan en smoor 20 min

(als het dreigt aan te branden evt. ¼ kopje water toevoegen). Verwijder de peper. Serveer met rijst.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™