Griekse rum-hazelnootcake

Griekse rum-hazelnoot cake

 

Ingrediënten:

500 gram geroosterde hazelnoten

100 gram biscuits ( standaard type)

2 theelepels bakpoeder

Schil van 1 citroen ( geraspt)

8 grote eieren ( dooier en wit scheiden)1/4 theelepel cremor tartari

200 gram suiker

135 gesmolten boter

100 gram grof gehakte geroosterde hazelnoten

 

Voor de siroop:

200 gram suiker

125 ML water

80 ML bruine Rum

 

Werkwijze:

1                    Meng in een keukenmachine de hazelnoten en biscuits tot fijn gemalen zijn

2                    Voeg de bakpoeder en de geraspte citroenschil toe en laat het kort draaien

3                    Klop de eiwitten met de cremor tartari tot dat zich pieken vormen

4                    Klop verder en voeg één voor één 4 eetlepels suiker toe

5                    Ga door met kloppen tot het mengsel stevig is en de suikers zijn opgelost

6                    Klop in een schone kom de eidooiers en de rest van de suiker ( dik lobbig)

7                    Spatel het notenmengsel door de eidooiers,voeg dan de gesmolten boter toe

8                    Roer alles goed door

9                    Giet het cakebeslag op de eiwitten ( voorzichtig doorroeren)

10                Schep het cakebeslag in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm

11                Gebruik een cakevorm van 20 x 30 cm of een metalen ronde taartvorm

12                Strooi de gehakte hazelnoten over de bovenkant

13                Bak de gedurende 40 minuten af op een temperatuur van 180 gr Celsius

14                14 Maak in tussen de siroop

15                Breng de suiker met het water aan de kook ( 5 minuten doorkoken)

16                Voeg de Rum toe en laat alles nog 3 minuten doorkoken

17                Siroop laten afkoelen

18                Giet de siroop over de nog warme cake , cake laten afkoelen

19                Snijd de cake in ruiten ( net als bij de Baklava)

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™