Groenteschotel met kip.
Indonesië
Ingrediënten voor 4 personen:
1 pak verse bamigroenten (met chilipeper en tomaat)
250 gkipfilet, in dunne plakjes
1 tl mosterdpoeder
3 el olie
100 gtaugé
200 gbroccoli, in roosjes en de stronk in plakjes
2 tl bouillonpoeder
1 tl maïzena
1 dlrijstwijn
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
Bereiding:
Snipper de ui uit het bamipakket. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd
het vruchtvlees in dunne reepjes, Snijd de tomaat in plakjes. Bestrooi de plakjes kipfilet met de
mosterdpoeder. Verhit de olie in een wadjan of wok en roerbak hierin dan de plakjes kipfilet in
2 min. bruin. Schep ze op een bord. Fruit in de rest van de olie de ui en chilipeper ca. 0,5 min.
Schep de broccoli en de kool uit het bamipakket erdoor en roerbak alles ca. 3 min.
Schep de plakjes kipfilet en de taugé erdoor. Roer de bouillonpoeder en maïzena door de rijstwijn
en giet het mengsel over de groenten in de wadjan. Laat het vocht al omscheppend in ca. 4 min.
verdampen. Breng het gerecht verder op smaak met de ketjap manis en de sambal oelek.
Doe het gerecht op een serveerschaal en garneer het met de plakjes tomaat. Lekker met witte rijst.