HACCP 3 ( VRAGEN EN ANTWOORDEN)

HACCP LESMATERIAAL ( VRAGEN EN ANTWOORDEN)

1 Noteer de betekenis van de volgende woorden.

 

* Werkinstructie: Instructie over hoe je het best kan werken en op welke manier.

* Uiterste houdbaarheidsdatum: De datum tot wanneer een product door de fabrikant als “veilig eten” wordt gegarandeerd.

* Interne houdbaarheidsdatum: Tot wanneer een zelfgemaakt product gebruikt mag worden.

* Drip: Dooivocht, gevaarlijke bron van infectie door micro-organismen.

* Blast-chiller: een apparaat waar je net bereid voedsel direct mee kunt terugkoelen.

* Opendraadschappen: Schappen die uit een niet aaneengesloten vlak bestaan. Dienen om de luchtcirculatie in koelkasten en vriezers te bevorderen.

* Vriesbrand: Aantasting van diepgevroren producten door uitdroging.

* Contaminatie: Besmetting

*  FIFO: First in first out.

 

2 Waarom mag je geen producten op vloer en tegen wanden zetten in vriezer of koeling?

Dan kan de lucht minder goed circuleren.

3 Welke opslagregels zijn er voor droge kruidenierswaren?

Ze moeten op kamertemperatuur worden opgeslagen in een goed geventileerde,droge en donkere ruimte van maximaal 25 graden Celsius.

4 Hoe moeten gevaarlijke stoffen worden opgeslagen en waarom is dit zo?

Gevaarlijke stoffen moeten altijd in een aparte ruimte worden opgeslagen om aanraking met andere, voor consumptie bestemde, producten te voorkomen.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™