43 Herfstsalade.

Herfstsalade.

Frans

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen.

300 gbleekselderij

1 grote winterwortel

15 peperkorrels

zout

7½ dl bouillon (tablet)

1 kgvastkokende aardappelen

3 el witte wijnazijn

2 el olie

1 prei

1 ui

1 bosje bieslook, ca. 40 sprietjes

8 takjes peterselie

1 dikke plak (300 g) gekookte of rauwe ham

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Maak de bleekselderij schoon en snij deze in ringen. Schrap de wortel en snij deze in plakjes. Kneus de peperkorrels (tussen duim en wijsvinger met de nagel inkerven). Kook de groenten met zout en gekneusde peperkorrels, gedurende 5 min, in de bouillon beetgaar. Giet de groenten af en laat ze afkoelen. Bewaar het kookvocht. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze circa 10-15 min.

in het gezeefde kookvocht beetgaar, Laat de aardappelen in het kookvocht afkoelen, Giet de aardappelen af en bewaar4 dlvan het kookvocht. Schep de aardappelen en de beetgaar gekookte groenten door elkaar. Meng het kookvocht met azijn en olie en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schenk dit mengsel over de aardappelen en groenten. Maak de prei schoon en snijd deze

in dunne ringen. Pel de ui en snijd deze klein. Knip de bieslook en peterselie klein en meng ze

samen met de prei en ui door de salade. Snijd de ham in blokjes en schep deze door de salade.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™