Het bakken van gehaktballen

Het bakken van gehaktballen

Welke materialen hebben we nodig?

Welke grondstoffen gebruiken we? 300 gram gehakt,1 ei, notenmuskaat,zout en peper

Stap 1 Kruid het gehakt en meng het goed door elkaar.

Stap 2 Maak drie gehaktballen ,elk van 100 gram.

 Stap 3  Steek met een aansteker het gasfornuis aan.

Stap 4 Verhit een klontje boter in een sauteuse.

stap 5 Laat de boter uitbruisen ( wachten tot het bruin kleurt)

Stap 6 Bak op hoog vuur eerst één zijde van de gehaktbal

Stap 7 Bak nu de andere zijde

Stap 8 Controleer de gaarheid van de gehaktbal. Dit doe je door met de onderkant van het paletmes op de gehaktbal te drukken. Weinig weerstand en er ontstaat een deukje in het gehakt? Dan is de gehaktbal nog niet gaar!. Hoe meer weerstand des te gaarder de gehaktbal.

Stap 9 Vuur laag zetten! en de gehaktballen met water of bouillon afblussen. Laat de gehaktballen rustig nog even sudderen ( garen)

Serveer de gehaktballen op een schaal of op een bord. De jus komt apart in een juskom.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™