Doel van de aangeboden leerlijnen:
In de leerlijnen Basis keukentechnieken en Basis PLUS wordt gestreefd naar het niveau certificering KPC “Werken in de keuken”.
De volgende leerlijnen worden aangeboden:
1.De leerlijn orde en veiligheid in de keuken
2.De leerlijn Basis keukentechniek
3.De leerlijn Basis PLUS
4.De leerlijn Picto koken ( stap voor stap koken in beeld)
De leerlijn Orde en veiligheid is bedoeld om leerlingen bewust te laten worden met het thema “veilig werken in de keuken”. De leerlijn Basis- keukentechniek begint met de les “het koken van water” en wordt langzaam uitgebreid naar het gewenste einddoel.
In de leerlijnen Basis keukentechniek en Basis PLUS komen de volgende onderwerpen aan de orde die noodzakelijk zijn om het genoemde KPC niveau te behalen:
* De schoonmaaktechnieken : wassen/schrappen/schillen.
* De snijtechnieken : brunoise, julienne, snipperen , ciseleren en hakken.
* Eenvoudige kooktechnieken: koken, bakken (oven/sauteuse) en frituren.
* Schoonmaken van de werkplek.
* Het herkennen van keukenmaterialen en hun toepassingen.
* Toetsing van productkennis.
* Uitleg van de logische werk volgorde passend bij de opdracht.
Extra aandacht is er voor: Veilig werken/ergonomisch verantwoord werken/hygiënisch werken.
Bron instructiefilmpjes : Meesterkok Albert Kooy.
AFBEELDINGEN IN DE LEERLIJNEN TE KLEIN? DOOR OP DE FOTO’S TE KLIKKEN MET JE MUIS VERGROOT JE DE AFBEELDINGEN!