42 Ingelegde roodbaars.

Ingelegde roodbaars.

Antilliaanse keuken.

 

 

 

Ingrediënten:

3 grote uien, in dunne plakken

½ kop olijfolie

5 wortels, grof geraspt

1 jalapeño peper of 1 dikke groene chilipeper, ontpit en klein gesneden

 

 

maak een kruidenbuiltje van:

½ theel. verbrokkeld laurierblad

6 zwarte peperkorrels

5 hele allspice bessen (piment)

6 korianderzaden

wat garnalenschillen

 

 

verder nog:

1½ kop water

½ kop witte wijnazijn

1 kgroodbaarsfilets in stukken

2½ ons gepelde kleine steurgarnalen

1 kop gehakte rode paprika

1 mespunt suiker

 

 

Bereiding:

Fruit de gesneden uien in een hapjespan in de heet gemaakte olijfolie, al roerend, tot ze zacht zijn geworden, zonder ze te kleuren. Voeg de geraspte wortels, gestampte knoflook, gesneden groene peper en het zakje met kruiden en garnalenschillen toe. Giet het water en de azijn erbij, breng het aan de kook, verlaag het vuur en sudder het mengsel 5 minuten. Doe de stukken roodbaarsfilet erbij, breng het aan de kook, verlaag het vuur tot matig laag, sluit de pan en sudder 2-3 minuten. Voeg de steurgarnalen toe en sudder 1 minuut of tot de garnalen mooi roze zijn geworden. Doe alles over in een geglazuurd aardewerk of glazen pot en Iaat het afkoelen. Verwijder nu het kruidenzakje en roer geleidelijk de gehakte paprika en suiker erdoor. Sluit de pot en zet de pot 24 uur voor gebruik in de koelkast. Gebruik de ingelegde vis als voorhapje op sla of als bijgerecht.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™