41 Kabeljauwballetjes in zoetzure saus.

Kabeljauwballetjes in zoetzure saus.

Chinees

 

Ingrediënten:

400 gkabeljauw, vers of diepvries

2 visbouillontabletten

1 ei

1½ el maïzena

0, el rijstwijn

1 tl gemberpoeder

zout en peper naar smaak

4 el bloem

4 el olie

1 pot Chinese zoetzure saus met groenten (350 g)

2 dlgezeefde tomaten

50 gtaugé

 

keukenpapier en keukenmachine

 

Voorbereiding:

Gebruikt u diepvries kabeljauw laat hem dan in c.a. 3 uur ontdooien. In een pan1 literwater met de visbouillontabletten aan de kook brengen. Kabeljauw wassen, met keukenpapier droogdeppen en fijnhakken of in een keukenmachine pureren. In een kopje ei loskloppen. Doe de kabeljauw, ei, maïzena, rijstwijn, gemberpoeder, zout en peper in een kom. Goed door elkaar mengen. Van dit  mengsel c.a. 24 balletjes ter grootte van een walnoot vormen. Aan de bouillon visballetjes toevoegen en in c.a. 4 minuten zachtjes gaar koken. Visballetjes uit de pan nemen en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

 

Bereiding:

In een diep bord bloem strooien. Visballetjes erdoor wentelen. In een koekenpan olie verhitten. Visballetjes in c.a. 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Intussen in een steelpan de saus met de gezeefde tomaten verwarmen. Taugé erdoor roeren en c.a. 1 minuut mee verwarmen. De saus in een schaal schenken en de hete visballetjes erin leggen. Serveren met mie of rijst.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™