40 Kabeljauwfilet in bladerdeeg.

Kabeljauwfilet in bladerdeeg.

Frans.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

8 plakjes diepvries bladerdeeg

1 rode paprika

2 uien

15 gboter of margarine

2 el fijngeknipte verse dille of 2 theelepels gedroogde dille

1 el fijngeknipte peterselie

zout en peper

2 à 3 el crème fraîche

400 gkabeljauwfilet, vers of diepvries

1 ei (voor het bestrijken)

Bereiding:

Rol het ontdooide deeg uit op een bebloemde aanrecht tot een lap met een dikte van2 cm. Snijd hier

2 x 4 keer de vorm uit van een vis; de onderste plak moet groter zijn dan de bovenste. Maak het uzelf niet te moeilijk, teken van te voren een heel eenvoudig visje met grote lijnen en snijd dat na van het deeg. Laat de deeg vissen rusten op een koele plaats. Maak ondertussen de vulling. Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit de boter en stoof hierin de ui tot deze glazig is geworden. Voeg de dille, paprika, peterselie, zout en peper toe. Breng het op smaak met crème fraîche. Laat de kabeljauwfilet licht ontdooien en verdeel deze in 4 porties. Leg de onderkanten van de deegvissen op een natgemaakt bakblik. Leg op elk onderkant een portie kabeljauw met een gedeelte van het champignonmengsel. Dek de vis af met de bovenkant van de

deegvis. Druk de randen van de deegvissen goed aan en bestrijkt ze met wat losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven van225°Cof gasovenstand 5-6 gedurende circa 20 min.

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™