39 Kalkoen madras met koriander.

Kalkoen madras met koriander.

India

 

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gkalkoenfilet in kleine stukjes snijden.

1 kleine aubergine ( ±175 g) in stukjes snijden.

3 el olie

1 pot Indiase saus

1 blikje kokosmelk ( ± 165 ml)

zout en (cayenne)peper

10 takjes koriander

 

Verhit de olie en bak hierin de stukjes kalkoen in ± 5 min bruin. Aubergine erdoor scheppen en nog eens ± 5 min bakken. De Indiase saus en de kokosmelk erdoor roeren. Nogmaals ± 5 min verwarmen. Op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. De takjes koriander erboven fijn knippen.

Serveren met witte rijst.

 

Kalkoenhaasje met fruit.

Frans

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 of 2 kalkoenhaasjes

1 mango

5 blauwe pruimen

5 witte druiven

1 tl citroensap

1 dlappel- of vruchtensap

1 ui

1 tl kerrie

1 tl gemberpoeder

20 gboter of margarine

zout en peper

 

Bereiding:

Bestrooi het kalkoenhaasje met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen

rondom bruin (± 4 minuten aan iedere kant). Voeg de gehakte ui met kerrie toe en fruit dit mee.

Vervolgens de gehalveerde mango in partjes, de ontpitte pruimen en druiven, het vruchtensap, de gemberpoeder en verwarm dit gedurende ± 5 minuten. Maak de saus op smaak af met peper en garneer met de overige mango in partjes. Serveer hierbij bloemkool en gebakken krieltjes.

 

Tip:

Vervang de mango door abrikoos of perzik en de pruimen door blauwe druiven.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™