Kalkoentournedos met paprikasaus.
Frans
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kalkoentournedos
½rode paprika
½ groene paprika
½ gele paprika
peterselie
1 teentje knoflook
2 el chili saus of hotketchup
½ dl rode wijn
2 el slag- of koffieroom
25 gboter of margarine
zout en peper
Bereiding:
Bestrijk de kalkoentournedos aan de vleeszijde met de saus. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin.(± 3 minuten aan iedere kant). Snijd de groene en gele paprika klein en maal de rode paprika in een keukenmachine fijn. Neem de kalkoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze even mee. Blus met de wijn en de paprikamoes en laat dit even inkoken. Voeg al roerende de room toe en daarna de kalkoentournedos. Verwarm het geheel nog ± 7 minuten, en maak het gerecht op smaak af met zout en peper. Bestrooi het geheel met de fijngeknipte peterselie en fijngesneden knoflook. Serveer hierbij witte rijst vermengd met maïskorrels. Daarbij smaakt ijsbergsla met fruit uitstekend.