Kebabs van zwaardvis met tomatensaus ( 4 personen)
Ingrediënten:
1 kleine ui ( gesnipperd)
40 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)
2 teentjes knoflook ( ragfijn gesneden)
800 gram gepelde tomaten( blik) ( uitgelekt)
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
Zwarte peper ( vers gemalen)
750 gram zwaardvis
1 groene paprika ( zonder zaad en zaadlijsten)
½ aubergine
6 takjes rozemarijn
1 eetlepel basilicum ( fijngehakt)
8 Spiesen
Werkwijze:
1 Verhit de olie in een sauteuse en fruit de uien en de knoflook op laag vuur
2 Voeg de tomaten,suiker,peper en het zout toe
3 Laat de saus 20 minuten zacht doorkoken
4 Voeg de gesneden basilicum toe en houd het geheel warm
5 Verwarm de grill tot matige hitte
6 Snijd de zwaardvis,de groene paprika en de aubergine in gelijkmatige stukken
7 Rijg de spiesen, wissel vis/paprika/aubergine af met een takje rozemarijn
8 Gril de Kebabs aan beide kanten goudbruin
9 De groenten mogen licht geschroeid zijn
10 Serveer de Kebabs met de tomatensaus