Keftaides-gehaktballetjes

Keftaides – gehaktballetjes ( 40 balletjes)

Ingrediënten:

400 gram uien ( gesnipperd)

1 kg rundergehakt

50 gram paneermeel

2 eieren

1 eetlepel munt ( gehakt)

65 ML water

Zout en zwarte peper ( vers gemalen0

500 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

 

Werkwijze:

1 Meng de fijngehakte uien met het gehakt,paneermeel de eieren,

munt,het water, zout en peper in een kom

2 Kneed het mengsel met de handen tot het goed gemengd is

3 Maak balletjes van het mengsel,twee eetlepels per stuk,rol ze door een beetje meel.

4 Druk de balletjes een beetje plat

5 Verhit de olie in een sauteuse en bak de gehaktballetjes in 3 minuten goudbruin

6 Laat de balletjes uitlekken

Serveer de Keftaides warm of koud in een pikante tomatensaus

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™