Kleurig rijstgerecht.
Indonesië
Ingrediënten voor 4 personen:
1 à 2 el olie
1 prei
50 ggekookte ham
4 eieren
1 klein potje doperwtjes of125 gdiepvries doperwtjes
¼ witte kool of rest beetgaar gekookte kool
zout en peper
1 rode paprika
400 ggare rijst
100 gtaugé
50 gveldsla
1 à 2 el ketjap manis
1 à 2 tl samba! Oelek
Bereiding:
Verhit de olie in een royale braadpan. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Bak de preiringen in de hete olie. Snijd de ham in reepjes en voeg deze toe. Klop de eieren los met zout en peper en laat dit mengsel rusten. Laat de doperwtjes uit het potje uitlekken of laat de diepvries doperwtjes op keukenpapier ontdooien. Maak de kool schoon en schaaf deze heel fijn. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes. Voeg de groenten toe en bak ze 1 à 2 min. onder regelmatig omscheppen mee. Voeg het eimengsel toe en laat de massa op een lage warmtebron onder regelmatig omscheppen stollen. Doe de gare rijst erbij en laat de rijst goed doorwarmen. Was de taugé en de veldsla en laat deze goed uitlekken. Voeg op het laatste moment de taugé en veldsla toe en breng het gerecht op smaak met ketjap manis en sambal oelek.