Korstloze courgette-fetapastei

Korstloze courgette-fetapastei  (6 personen)

 Ingrediënten:

 750 gram courgette

250 gram feta

4 eieren ( geklopt)

2 eetlepels geroosterde walnoten ( gehakt)

2 eetlepels verse dille ( fijngehakt)

2 eetlepels peterselie ( fijngehakt)

20 gram Parmezaanse kaas ( versgeraspt)

Zwarte peper ( vers gemalen)

1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas extra

Beetje boter

 

Werkwijze:

1   Maak de courgettes schoon en stoom ze in een stoommandje ( 12-15 min)

2   Druk met een lepel het overtollige vocht uit de courgette

3   Hak de courgettes fijn en doe ze in een grote mengkom.

4   Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius

5   Vet een pasteivorm van 20-24 cm in met boter

6   Week de feta 10 minuten in warm water en laat het uitlekken

7   Stamp de kaas fijn tot een pasta-achtige massa

8   Voeg deze bij de courgettes

9   Meng de overige ingrediënten erdoor en roer alles goed om

10 Doe de massa in de pasteivorm

11 Bestrooi het geheel met een beetje Parmezaanse kaas

12 Bak het geheel gedurende 45 minuten in de oven ,tot de massa stevig is

13 Controleer met een satéstokje of de pastei gaar is*

*Als er niets aan de prikker blijft hangen is de pastei gaar

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™