Lamsschenkel met tuinbonen,olijven en risoni ( 4-6 personen)
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)
2 teentjes knoflook ( geperst)
4 Lamsschenkels
1 ui ( gesnipperd)
500 ML runderbouillon
4 takjes oregano
2 eetlepels tomatenpuree
½ liter water
225 gram risoni ( rijst)
125 gram tuinbonen
90 gram olijven
2 theelepels verse oregano ( gehakt)
Zout/peper ( vers gemalen)
Werkwijze:
1 Verhit de olie in een sauteuse
2 Voeg de knoflook, lamsschenkels en uien toe
3 Bak het geheel gedurende de 5 minuten tot dat de schenkels bruin zijn
4 Voeg de runderbouillon ,takjes oregano,tomatenpuree toe
5 Aanlengen met de ½ van de bouillon
6 Breng alles aan de kook
7 Vuur laag zetten
8 Laat de schenkels gedurende 40 minuten gaar sudderen
9 Haal de schenkels uit de pan
10 Snijd het vlees van het bot
11 Houd het vlees apart
12 Voeg de risoni en de rest van de bouillon toe aan het kookvocht
13 Laat het geheel 5 minuten koken
14 Voeg de tuinbonen ( verse), de olijven, het vlees en oregano toe
15 Laat het geheel nog 6 minuten koken
16 Breng het geheel opsmaak met zout en peper