Lamsschenkel met tuinbonen, olijven en risoni

 

Lamsschenkel met tuinbonen,olijven en risoni ( 4-6 personen)

 

Ingrediënten:

 2 eetlepels olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

2 teentjes knoflook ( geperst)

4 Lamsschenkels

1 ui ( gesnipperd)

500 ML runderbouillon

4 takjes oregano

2 eetlepels tomatenpuree

½ liter water

225 gram risoni ( rijst)

125 gram tuinbonen

90 gram olijven

2 theelepels verse oregano ( gehakt)

Zout/peper ( vers gemalen)

 

Werkwijze:

1                    Verhit de olie in een sauteuse

2                    Voeg de knoflook, lamsschenkels en uien toe

3                    Bak het geheel gedurende de 5 minuten tot dat de schenkels bruin zijn

4                    Voeg de runderbouillon ,takjes oregano,tomatenpuree toe

5                    Aanlengen met de ½ van de bouillon

6                    Breng alles aan de kook

7                    Vuur laag zetten

8                    Laat de schenkels gedurende 40 minuten gaar sudderen

9                    Haal de schenkels uit de pan

10                Snijd het vlees van het bot

11                Houd het vlees apart

12                Voeg de risoni en de rest van de bouillon toe aan het kookvocht

13                Laat het geheel 5 minuten koken

14                Voeg de tuinbonen ( verse), de olijven, het vlees en oregano toe

15                Laat het geheel nog 6 minuten koken

16                Breng het geheel opsmaak met zout en peper

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™