Les 1 : Frituren/vleeskroket

Lesopbouw

Formulier: Leerplan                 CVB Houdt bij de vormgeving van je lessen  rekening met de principes van: VOORDOEN, NADOEN, ZELF DOEN en ZELFSTANDIG (SNEL & NAUWKEURIG)
Vakgebied: Horeca

 

Kerndoel: De lln maken kennis met de kook- en bereidingstechnieken  binnen de horeca.
Item : Frituren van een kroket
 
Niveau: Basis niveau
 Kernbegrippen:                                                            Persoonlijke veiligheid                                        Materiaalkennis                                                           Ontwikkeling technisch  inzicht                             Productinformatie                                              Ergonomie                                                                                     Kook- en bereidingstechnieken frituren Woordclusters :                      –          Kroket-          Frituurtang-          Panneren-          Mosterd

–          Uitlekbak

Les: Frituren van een vleeskroket                        Lestijd:50 minuten
Doel van de les:Het leren frituren van een gepanneerd product : kroket 

 

Materiaal (wat is er nodig): Extra:
 Frituur/ Fritesbak ( uitlekbak)Frituurtang                            Vleeskroket                      Mosterd
Werkvormen (individueel, groepjes, klassikaal, kringgesprek, uitgaan van 3 verschillende niveaus ):
Individueel/groepje(2)
Inleiding (introductie van de les):
Uitleg werkwijze en aandachtspunten .Uitleg baktemperatuur voor frites ( 180. gr.C). Uitleg baktijd van een kroket.
Lesopbouw (afwisseling instructie en werkvormen):
Voordoen/nadoen/zelf doen
Afsluiting (toetsing, evaluatie):
Terug vragen aandachtspunten
Opmerkingen (organisatie, speciale zaken, extra begeleiding e.d.): Gevaar van hoge temperatuur van de frituur.

 

Competentie: Bereidingstechniek Frituren                      CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Frituurtang  
Schaal  
Servet  
   
   
   
   

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                    
Vleeskroket ( kant en klaar).  
   
   
   
   
   
   

 

Technieken:
Frituren  
   
   
   
   
   
   

 

Apparatuur:
Frituur ( 180 graden C. )  
   
   
   
   
   
   

 

Receptuur voor: Het frituren van een vleeskroket                (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.

O Leg de vleeskroket in de frituurmand.

O Frituur de vleeskroket tot ze goudgeel van kleur is.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de vleeskroket voor de 2e keer af.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Leg met een frituurtang de uitgelekte gefrituurde vleeskroket in de frituurbak.

O Leg met de frituurtang de vleeskroket op de schaal

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™