Les 6: Bakken in de oven/bake off brood

Lesopbouw

Formulier: CVB Houdt bij de vormgeving van je lessen  rekening met de principes van: VOORDOEN, NADOEN, ZELF DOEN en ZELFSTANDIG (SNEL & NAUWKEURIG)
Vakgebied: Horeca

 

Kerndoel: De lln. Maken kennis met de kook- en bereidingstechniek binnen de horeca.
Item Bakken in de oven
 
Niveau: Basis niveau
 Kernbegrippen:                                                          Persoonlijke veiligheid                                                     Ergonomie                                                     Materiaalkennis                                                     Ontwikkeling technisch inzicht                                      Product informatie                                                            Kook- en bereidingstechniek Woordclusters :              Bake off
Les: Bakken van een broodje ( bake off)                      Lestijd:50 minuten
Doel van de les:De lln is na de les instaat om zelfstandig een bake off broodje af te bakken

 

Materiaal (wat is er nodig): Extra:
Oven/Ovenwanten/Bordje/Mes/vork/servet 1 x (bake off ) broodje
Werkvormen (individueel, groepjes, klassikaal, kringgesprek, uitgaan van 3 verschillende niveaus ):
Individueel / groepje(2)
Inleiding (introductie van de les):
Uitleg : Het belang van een goede verdeling van de broodjes in de oven.  ( beter afbak resultaat).
Lesopbouw (afwisseling instructie en werkvormen):
Voordoen / nadoen / zelf doen
Afsluiting (toetsing, evaluatie):
Terug vragen aandachtspunten les
Opmerkingen (organisatie, speciale zaken, extra begeleiding e.d.):
Let op : Juiste oven temperatuur voor het afbakken van bake off broodjes : 220 gr.C.

 

Competentie: Bereidingstechniek Bakken              CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Broodmandje  
Servet  
   
   
   
   

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                    
Bake off broodjes ( afbak broodjes).  
   
   
   
   
   
   

 

Technieken:
Bakken in de oven  
   
   
   
   
   
   

 

Apparatuur:
Oven  
   
   
   
   
   
   

 

Receptuur voor: Het bakken van “bake off” broodje        ( werkwijze)             

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Plaats de ( diepvries) broodjes op de bakplaat.

O Plaats de bakplaat in de oven.

O Bak de broodjes in 8 minuten bruin.

O Doe de gebakken broodjes in een broodmand met een servet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™