Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
Les 13: Bakken in de oven/korstdeeg met geitenkaas en olijven | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

Les 13: Bakken in de oven/korstdeeg met geitenkaas en olijven

Lesopbouw

Formulier: Leerplan                 CVB Houdt bij de vormgeving van je lessen  rekening met de principes van: VOORDOEN, NADOEN, ZELF DOEN en ZELFSTANDIG (SNEL & NAUWKEURIG)
Vakgebied: Horeca

 

Kerndoel: De lln. Maken kennis met de kook- en bereidingstechniek binnen de horeca.
Item : Bakken in de oven
 
Niveau: Basis niveau
 Kernbegrippen:                                  Persoonlijkeveiligheid                             Ergonomie                                                  Materiaalkennis                                                Ontwikkeling technisch inzicht                                  Product informatie                                                          Kook- en bereidingstechniek Woordclusters :            Korstdeeg                          Geitenkaas Borrelhapje/Snack
Les: Bakken van Korstdeeg gevuld met Geitenkaas/olijven                                             Lestijd:50 minuten
Doel van de les:De lln is na de les instaat om een korstdeeg gevuld met Geitenkaas en olijven te presenteren
     

 

Materiaal (wat is er nodig): Extra:
Oven/Ovenwanten/ Bordje/Mes/vork/servet. Korstdeeg                                     Geitenkaas                                             Honing                                          Olijven
Werkvormen (individueel, groepjes, klassikaal, kringgesprek, uitgaan van 3 verschillende niveaus ):
Individueel / groepje(2)
Inleiding (introductie van de les):
Uitleg : Werkwijze en receptuur van korstdeegproducten.
Lesopbouw (afwisseling instructie en werkvormen):
Voordoen / nadoen / zelf doen
Afsluiting (toetsing, evaluatie):
Terug vragen aandachtspunten les
Opmerkingen (organisatie, speciale zaken, extra begeleiding e.d.):
Let op : Juiste oven temperatuur voor het afbakken van korstdeeg : 220 gr.C.

 

Competentie: Bereidingstechniek Bakken                  CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Kom (voor het opgeklopte ei ) eetlepel
Kom ( voor het water)  
Garde  
Kwastje  
Antislip mat  
Snijplank wit  

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes  
1 x een ei  
2 x een eetlepel geitenkaas  
4 x een olijf  
   
   
   

 

Technieken:
Bakken in de oven  
   
   
   
   
   
   

 

Apparatuur:
Oven  
   
   
   
   
   
   

 

Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met geitenkaas en olijf ( werkwijze)             

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Leg een antislip mat + een witte snijplank op de werkbank.

O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.

O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).

O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.

O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.

O Leg de geitenkaas en de olijven in het midden van de plakjes korstdeeg.

O Rol het korstdeeg om de geitenkaas en de olijven heen.

O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.

O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.

O Doe het ei in een kom.

O Roer met een garde het ei los.

O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.

O Doe de bakplaat in het midden van de oven.

O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™