Les 14: Bakken in de oven/korstdeeg met knakworst


Lesopbouw

Formulier: Leerplan                 CVB Houdt bij de vormgeving van je lessen  rekening met de principes van: VOORDOEN, NADOEN, ZELF DOEN en ZELFSTANDIG (SNEL & NAUWKEURIG)
Vakgebied: Horeca

 

Kerndoel: De lln. Maken kennis met de kook- en bereidingstechniek binnen de horeca.
Item : Bakken in de oven
 
Niveau: Basis niveau
 Kernbegrippen:                                                         Persoonlijke veiligheid                                                           Ergonomie                                                                     Materiaalkennis                                                          Ontwikkeling technisch inzicht                                    Product informatie                                                         Kook- en bereidingstechniek Woordclusters :               Korstdeeg                      Knakworst Borrelhapje/Snack           Mosterd
Les: Bakken van Korstdeeg gevuld met een knakworst                                            Lestijd:50 minuten
Doel van de les:De lln is na de les instaat om een korstdeeg gevuld met een Knakworst ,welke bereid is in de oven, te presenteren
     

 

Materiaal (wat is er nodig): Extra:
Oven/ Ovenwanten/ Bordje/ Mes/ vork /servet. Korstdeeg                                     Knakworst                                       Mosterd
Werkvormen (individueel, groepjes, klassikaal, kringgesprek, uitgaan van 3 verschillende niveaus ):
Individueel / groepje(2)
Inleiding (introductie van de les):
Uitleg : Werkwijze en receptuur van korstdeegproducten. Product informatie                                                 Mosterd en Knakworst.
Lesopbouw (afwisseling instructie en werkvormen):
Voordoen / nadoen / zelf doen
Afsluiting (toetsing, evaluatie):
Terug vragen aandachtspunten les
Opmerkingen (organisatie, speciale zaken, extra begeleiding e.d.):
Let op : Juiste oven temperatuur voor het afbakken van korstdeeg : 220 gr.C.

 

Competentie: Bereidingstechniek Bakken                 CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Kom (voor het opgeklopte ei )  
Kom ( voor het water)  
Garde  
Kwastje  
Antislip mat  
Snijplank wit  

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes  
1 x een ei  
2 x een knakworstje  
   
   
   
   

 

Technieken:
Bakken in de oven  
   
   
   
   
   
   

 

Apparatuur:
Oven  
   
   
   
   
   
   

 

Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met een knakworstje ( werkwijze)             

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Leg een antislip mat + een witte snijplank op de werkbank.

O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.

O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).

O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.

O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.

O Leg de knakworstjes in het midden van de plakjes korstdeeg.

O Rol het korstdeeg om het worstje heen.

O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.

O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.

O Doe het ei in een kom.

O Roer met een garde het ei los.

O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.

O Doe de bakplaat in het midden van de oven.

O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™