Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
Les 15:Bakken in de oven/ korstdeeg met appel | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

Les 15:Bakken in de oven/ korstdeeg met appel

Lesopbouw

Formulier: CVB Houdt bij de vormgeving van je lessen  rekening met de principes van: VOORDOEN, NADOEN, ZELF DOEN en ZELFSTANDIG (SNEL & NAUWKEURIG)
Vakgebied: Horeca

 

Kerndoel: De lln. Maken kennis met de kook- en bereidingstechniek binnen de horeca.
Item : Bakken in de oven
 
Niveau: Basis niveau
 Kernbegrippen                      Persoonlijkeveiligheid                     Ergonomie                                                           Materiaalkennis                                                           Ontwikkeling technisch inzicht                                       Productinformatie                                                                                   Kook- en bereidingstechniek Woordclusters :             Korstdeeg                          Kaneel                                Beignets
Les: Bakken van Korstdeeg met  gevuldmetAppel                                                    Lestijd:50 minuten
Doel van de les: De lln is na de les instaat om een korstdeeg gevuld met appel te presenteren

 

Materiaal (wat is er nodig): Extra:
Oven/Ovenwanten/ Bordje/Mes/vork/servet. Korstdeeg                           Appel                               Suiker                                  Kaneel
Werkvormen (individueel, groepjes, klassikaal, kringgesprek, uitgaan van 3 verschillende niveaus ):
Individueel / groepje(2)
Inleiding (introductie van de les):
Uitleg : Werkwijze en receptuur van korstdeegproducten. Product informatie :Herkomst van Kaneel.
Lesopbouw (afwisseling instructie en werkvormen):
Voordoen / nadoen / zelf doen
Afsluiting (toetsing, evaluatie):
Terug vragen aandachtspunten les
Opmerkingen (organisatie, speciale zaken, extra begeleiding e.d.):
Let op : Juiste oven temperatuur .                                                                                        Voor het afbakken van korstdeeg : 220 gr.C.

 

Competentie: Bereidingstechniek Bakken                          CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Kom (voor het opgeklopte ei ) beslagkom
Kom ( voor het water) eetlepel
Garde Koksmes
Kwastje Afvalbakje
Antislip mat Dunschiller
Snijplank wit/groen  

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes  
1 x een ei  
1 x een appel  
Suiker  
Kaneel  
   
   

 

Technieken:
Bakken in de oven  
   
   
   
   
   
   

 

Apparatuur:
Oven  
   
   
   
   
   
   

 

Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met appel       ( werkwijze)             

 

Wat moet je doen?

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Leg een antislip mat  + een groene snijplank op de werkbank

O Schil de appel met een dunschiller boven het afvalbakje.

O Leg de geschilde appel op de snijplank .

O Snij de appel doormidden en haal het klokhuis eruit.

O Snij de appel in schijfjes en doe deze in een beslagkom.

O Voeg 1 eetlepel suiker toe aan de appel + een beetje kaneel.

O Roer alles goed door elkaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Leg nu op de antislip een witte snijplank.

O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.

O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).

O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.

O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.

O Leg de knakworstjes in het midden van de plakjes korstdeeg.

O Rol het korstdeeg om het worstje heen.

O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.

O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.

O Doe het ei in een kom.

O Roer met een garde het ei los.

O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.

O Doe de bakplaat in het midden van de oven.

O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™