Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
33 Masalakip. | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

33 Masalakip.

Masalakip.

Surinaams / Hindoestaans

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kippenpoten of 4 drumsticks

azijn

zout

½ ui

1 teentje knoflook

1 stukje verse chilipeper

1 tl garam masala

1 tl tomatenpuree

½ kippenbouillontablet

1 mespunt ve-tsin

1 el donkere sojasaus

water

enkele takjes selderij

boter of olie om te braden

 

 

 

 

 

Bereiding:

Kippenpoten ontdoen van vel, goed wassen eventueel met azijn. Kip licht zouten. Ui fijn snipperen, knoflook en peper fijnwrijven. Ui fruiten in de hete die, knoflook en peper toevoegen evenals de masala. Voeg de kip toe en laat deze onder af en toe keren in ± 10 min bruin bakken. Voeg tomatenpuree, bouillontablet, ve-tsin, sojasaus en water toe. Doe de deksel op de pan en Iaat de kip gaar stoven. Als het vocht in de pan dreigt te verdampen iets water toevoegen. Er moet voldoende vocht overblijven om de roti eventueel in te dopen. Vlak voor het opdienen de fijn gesneden selderij toevoegen.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™