31 Mexicaanse aardappelen uit de oven. / Mexicaanse riblappen.( 2 recepten)

Mexicaanse aardappelen uit de oven.

Mexicaans.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 groene paprika

1 ui

2 el boter

1 el chilipoeder

1 blikje tomatensoep (295 g)

3/4 dl water

500 gaardappelen

50 ggeraspte kaas

 

Bereiding:

Voorverwarmd de oven op175°C. Was de paprika, verwijder zijn steel en pitjes en snijd hem in kleine

blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de stukjes paprika en ui hierin. Roer de soep en het water door het paprika-uimengsel. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Beboter een oven schaal en leg de helft van de aardappelen op de bodem. Giet hierover de helft van het groenten en tomatensoepmengsel plus de helft van de kaas. Verdeel vervolgens de tweede helft van de ingrediënten op elkaar. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak eerst anderhalf uur met deksel: dan een minuut of twintig zonder. Geef plakjes ham bij dit gerecht, en frisse sla.

 

Mexicaanse riblappen.

Mexicaans.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 tl zout

1 tl tijm

2 el chilipoeder

600 griblappen

1 teen knoflook

1 gesnipperde ui

2 à 3 el olie.

1 blik tomaten met sap (400 g)

1½ dl rode wijn

1 blikje tomatenpuree

 

Bereiding:

Meng zout, tijm en chilipoeder in een klein schaaltje. Wrijf de riblappen met dit mengsel in. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de uisnippers en het knoflookteentje in het overige vet. Als de uisnippers zacht zijn, voeg het vlees weer toe. Voeg de tomaten en de rode wijn toe en laat het geheel nog een uur of twee heel zachtjes sudderen. Als het vlees gaar is, haal het uit de pan en meng de tomatenpuree door het overige vocht om een saus te maken. Breng de saus zonodig op smaak met meer zout, peper en chilipoeder.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™