30 Moksi alesi met rijst en gele pesi.

Moksi alesi met rijst en gele pesi.

Surinaams.

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

100 ggedroogde garnalen *

300 gzoutvlees *

1 kleine ui

1 vleestomaat

1½ dl olie

1 maggiblokje

peper

nootmuskaat

100 gspliterwten (gele pesi) *

300 gSurinaamse rijst

1 Madam Jeannette peper *

1 rijpe bakbanaan

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Garnalen uitzoeken en wassen. In heet water ± 10 min. weken. Intussen in2,5 dlwater zoutvlees ± 8 min. zachtjes koken. Ui snipperen. Tomaat wassen en in stukken snijden. Zoutvlees uit pan scheppen. Zoutvlees in stukjes snijden. Garnalen afgieten. In braadpan1 dlolie verhitten.

Toevoegen:

ui, garnalen, zoutvlees, tomaat, maggiblokje, snufje peper en snufje nootmuskaat.  ± 5 min. zachtjes bakken, af en toe roeren. Intussen spliterwten afspoelen.7,5 dlwater en spliterwten aan vleesmengsel toevoegen. Met deksel op pan  ± 15 min. zachtjes stoven. Intussen in zeef rijst wassen tot water helder ziet. Rijst door zoutvleesmengsel scheppen. Aan de kook brengen. Tegen de kook aanhouden. Madam Janet erop leggen. Met deksel op pan zachtjes in nog ± 20 min. gaar koken, tot al het vocht is opgenomen. Tussentijds 1x omscheppen.(Madam Janet er even uitnemen zodat de peper niet stuk gaat, anders wordt het gerecht erg heet). Bakbanaan pellen en in plakjes van ± 1/4 cm snijden. In koekenpan ½ dl olie verhitten. Plakjes banaan afzonderlijk erin leggen. In  ± 4 min. lichtbruin bakken. Halverwege keren. Rijstmengsel overdoen in schaal. Banaan erop rangschikken.

Lekker met rode bietjes (potje) en komkommersalade. * Te koop in toko’s en Surinaamse winkels.

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™